diumenge, 8 de novembre del 2009

Pràctica: So.

Des de l'assignatura de Tic hem realitzat una altre pràctica, en aquest cas de so i per tant hem utilitzat un programa de tractament de so, anomenat audacity.

Què és l'audacity?
Doncs és un programa de tractament de so lliure i de codi obert, per tant és gratis i te'l pots descarregar des d'Internet. Aquest programa et permet canviar l'extensió de les cançons, les pots guardar en WAV i Mp3, Gravar sons, modificar cançons, aplicar diferents efectes a les cançons...

Què és Goear.com?
És una pàgina web de música, és a dir, és un servei online que et permet escoltar tota la música que vulguis de forma gratuïta. A més et permet posar les cançons als teus espais personals i pujar les teves pròpies cançons per tal que et crei un codi embed i poder-la posar a la teva pàgina web, al teu bloc... no obstant per fer això, t'has d'identificar, és a dir, t'has de fer usuari.

Pràctica.
Per fer aquesta pràctica hem d'agafar una cançó, la qual l'hem de modificar i personalitzar.
  • Obrir la cançó en concret, amb l'audacity.
  • Escollim el tros de la cançó que més ens agrada i eliminen la resta, per tal que no sigui tant llarga, ja que la cançó original dura uns 3 minuts. Per eliminar un tros de la cançó fem: edita/ elimina.
  • Tant al principi com al final apliquem un efecte, a l'inici per tal que la cançó comenci fluixa i vagi augmentant de volum a mida que avança; i al final apliquem un efecte per tal que vagi disminuint el volum; l'efecte que he aplicat al principi és el cross fade in i al final fade out, això ho fem a efecte/ cross out o in.
  • Deixem una part de la cançó en silenci; això ho fem a edita/ silenci i tant al principi com al final del silenci apliquem altre cop el cross in, pel principi i el cross out, al final.
  • Obrim una altre pista i gravem un missatge referent a la cançó.
  • Finalment anem a fitxer/ exportar com a Mp3, per tal de poder pujar el fitxer a Goear.com i així copiar-ne el codi embed que n'obtindrem i posar-lo al bloc per tal que es pugui sentir la cançó.
Tot seguit podreu escoltar la cançó que he modificat, espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada