dijous, 19 de novembre del 2009

Escola Joan XXIII: Educació i Tic.

Com a quarta activitat de la setmana "cultural" hem assistit a l'escola Joan XXIII.
L'escola Joan XXIII és partidària d'instaurar les TIC als nens de l'etapa infantil per tal que ja creixin amb les noves tecnologies.
Un cop vam arribar al col·legi situat a Bellvitge les persones que duen el servei educatiu ens van fer unes petites pinzellades de l'oferta que oferien, primer en general i després centrant-se més en l'educació infantil que és el que més ens interessava. D'aquesta xerrada en puc destacar alguns punts significatius:
  • CETEI: és un centre d'innovació de noves tecnologies, situat al mateix complexe de l'escola.
  • Realitzen una divisió diferent a l'etapa d'educació infantil per una banda hi ha P3 i P4, i per l'altre P5 i primer. És a dir, que la primària comença a segon.
  • En educació infantil treballen de diverses formes: per projectes, per racons, jocs, plàstica, TIC (pissarres digitals), treball cooperatiu i grups reduïts. El que volen aconseguir és despertar l'interès del nen perquè gaudeixi.
Respectem el nivell maduratiu de cada nen, així com els diferent ritmes d'aprenentatge. Els nens en una mateixa classe es poden portar fins a un any.
Va ser una experiència molt grata i única ja que no es veu cada dia nens de 3, 4 ... anys utilitzant lliurement pissarres digitals, portàtils... és a dir, utilitzant les tecnologies que actualment estan en la nostra societat.
Una quan pensa en una classe d'educació infantil s'imagina les típiques tauletes i cadires i els racons per les diverses parts de la classe, i jo no dic que això no així de ser així, sinó que com a l'escola Joan XXIII existeix la típica classe d'educació infantil, a demés de les noves tecnologies. Amb això vull dir que no hem de tancar portes a res, ja que aquestes edats els nens són com esponges i s'empapen de tot i com més tinguin al seu abast més sabran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada