dissabte, 7 de novembre del 2009

Pràctica: Google Docs.

Després de l'explicació del Jordi sobre el Google Docs, hem realitzat a classe tres activitats pràctiques, per tal de conèixer millor com funcionen les diverses aplicacions i eines que el Google Docs ens proporciona. Per començar a dur-les a terme, ens hem col•locat en grups i ens hem donat les nostres contes de correu electrònic, per tal de poder començar a treballar.

Primera pràctica.

  • Crear i compartir un document de text. Un component del grup ha creat un document de text del google Docs i ens ha permès el poder editar-lo a les 5 persones que formàvem el grup. A partir d'aquí les 5 persones simultàniament hem anat escrivint en el document, de tal manera que ens hem pogut posar d'acord sobre un tema i només ens ha fet falta un únic document i no ens hem omplert el correu de diverses versions del mateix document. En aquests cas nosaltres ens hem posat d'acord per poder realitzar una festa a casa meva. Per veure-ho només cal clicar aquí.

Segona pràctica.

  • Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació. En aquesta segona pràctica hem realitzat el mateix procediment que en la primera, però en ves de ser un document de text ha estat un presentació. Mentre hem fet la presentació hem estat parlant pel xat que hi ha a la mateixa pàgina, per tal d'anar-nos posant d'acord i no escriuré la mateixa coses dues persones, ja que com he comentat les 6 persones treballem simultàniament i pot passar que ha dues persones se'ls acudeixi el mateix. Nosaltres hem creat una presentació per tal de triar un tema per un possible treball d’història; per veure-ho piqueu aquí.

Tercera pràctica.

  • Crear un full de càlcul i un formulari. Utilitzant el tema de la segona pràctica hem creat un formulari per tal de veure quin és el tema que més agrada. L'hem creat i seguidament ens l'hem enviat a tots els correus per tal que cadascú votes el que més l'hi agradava, a mida que anàvem votant les dades s'anaven posant en un full de càlcul. D'aquesta manera hem pogut veure quin ha estat el tema que més ha agradat i així utilitzar-lo pel treball. Per veure-ho només s’ha de clicar aquí.

Trobo que el Google Dogs és una eina molt interessant per tal de treballar de forma col·laborativa, ja que et permet realitzar diferents tipus de fitxes mitjançant la xarxa i d'aquesta manera evitar el carregar el correu electrònic de diferents versions d'un mateix fitxer.
A demés, a diferència dels wikis, els documents de Google Docs et permeten posar moltes més coses (negretes, cursives, colors...), el wiki també té algunes d'aquestes eines, menys, però en té. El que succeeix és que a l'hora de passar el que has escrit en un wiki a un document de word, set desconfigura tot, en canvi si ho fas des de Google Docs, et permet guardar-ho directament com un document de word, és a dir, et fa més fàcil la feina. Per aquesta raó, com considero que és una eina bastant pràctica, ja l'estem utilitzant per a realitzar alguns dels treballs que se'ns demanen des de les diverses assignatures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada