dimarts, 17 de novembre del 2009

MNAC.

Avui en el segon dia de la setmana d'activitats extraordinàries, hem assistit al museu MNAC, per tal de veure "Dansa de fades i follets" El món de les fades i els follets a través de les col·leccions del MNAC.
En un primer moment ens han portat a tots en una sala on una de les encarregades del servei d'educació del museu ens ha explicat una mica la història i la oferta educativa que ofereixen per cada tipus de públic, no obstant, ha emfatitzat en el públic més petit (Educació Infantil), ja que és el que més ens interessa. Per fer la xerrada més visual, ens ha fet entrar a la web del museu on està tot el programa educatiu que ofereixen, i a demés hem donat un cop d'ull a la web en general, on ens hem parat per mirar una part molt interessant de la web, on a partir de diverses obres que tenen exposades al museu, una il·lustradora amb col·laboració amb el programa de TV3 una mà de contes, ha realitzant 20 històries a partir de les obres d'art.
Seguidament, ens hem dividit en dos grups i cada un ha assistit a una exposició, uns a So i color. Aproximació a l'art romànic i la resta (a la que jo he assistit) a Dansa de fades i follets. En aquesta una "monitora" ens ha fet un recorregut per totes les obres de la col·lecció; la noia ha intentat fer-nos-ho com si fóssim nens d'infantil, encara que ha anat puntualitzant certes coses, d'aquesta manera a cada obra que paràvem ens anava fent preguntes , com ella deia, per tal de guiar la visió dels nens i a demés per no perdre el interès dels infants, anava fent jocs, treien dibuixos, titelles, varetes màgiques, flors de roba...
Finalment, per acabar la visita ens ha portat ha una sala, on primer ens ha explicat una mica el que tocaria fer amb els nens i després ens ha fer ballar la dansa que ballarien tots plegats, per tal de recordar tot el que durant la visita a les obres, la guia els ha anat dient.

En un primer moment jo tenia el pensament que els museus d'aquest estil no eren per nens tant petits, perquè per assistir-hi, ja tindrien temps quan fossin més grans i que en aquestes edats havien de fer coses "per nens" és a dir, activitats que són per aquesta determinada edat i que quan creixin ja no tindran oportunitat de fer-les, no obstant, després de la visita he canviat de parer. Per què no poden realitzar activitats dels dos estils? és més, és recomanable fer aquestes activitats ja que d'aquesta manera els nens coneixen des de ben petits el que són els museus, es motiven i gaudeixen de les històries que els guies els expliquen i fins i tot treballen les habilitats corporals i la imaginació, ja que durant la visita la guia ens ha fet representar i caminar com a follets i fades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada