dijous, 12 de novembre del 2009

12 de Novembre de 2009.

En la sessió d'avui de seminari hem realitzat un debat / reflexió sobre la pel·lícula Billy Elliot; primer hem parlat sobre la diferència entre sexe i gènere...
Sexe
, és el ser d'un determinat sexe i manifestar-se com el mateix, o manifestar-se com el sexe contrari; en canvi gènere, està marcat per la societat, és a dir, la societat ha establert que uns determinats jocs, aficions, activitats... són per un determinat sexe (masculí o femení) i si un del sexe oposat intenta accedir-hi són mal mirats per la societat, un exemple podia ser, si un nen decideix que vol jugar amb nines, aquests ja està marcat com d'homosexual.
També hem deduït que ha la pel·lícula hi ha un problema de sexe, és a dir, l'amic d'en Billy que mostra una estima pel seu amic, que es vesteix de dona... és a dir, que manifesta el sexe contrari al seu; en canvi, el problema de gènere és el del Billy que vol fer ballet, és a dir, vol fer una activitat "típica" de noies, és per això que està mal vist pel pare, pel germà...
Finalment, hem arribat a la conclusió que és la societat en general la que emmarca a les persones, les nenes han de jugar a nines i els nens a futbol, al igual que, els bebès de sexe masculí ha d'anar de blau i els bebès de sexe femení de rosa... i si això varia ja està mal vist.
Després d'això i ja per acabar la classe la Mireia ens ha explicat un conte, ens ha explicat "El Petit Taronja", és un conte que no havia escoltat mai i que m'ha agradat, ja que amb aquest els nens poden aprenen els colors; per tal d'explicar-lo de forma més visual, la Gemma ha col·locat una cartolina DIN-A3, i mentre anava explicant el conte l'anava representant amb pintura sobre aquest paper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada