dijous, 22 d’octubre del 2009

Tractament de la imatge. (19.10.2009)

A més megapixels les imatges tenen més grandària i per tant més pes, molta més resolució i estan molt més definides i detallades.
Les imatges tenen:
  • Grandària: aquest aspecte fa referència al nombre de píxels totals que té una imatge. Es mesura multiplicant els píxels horitzontals pels verticals.
  • Pes: és la quantitat de bytes que una imatge ocupa en la memòria del nostre ordinador.
  • Resolució: és una mesura de proporció, ja que és pot definir com la relació que hi ha entre el nombre de píxels i l'espai físic que ocupa la imatge.
  • Profunditat de color: fa referència al nombre màxim de colors que pot arribar a contenir una imatge.
Les pantalles dels ordinadors treballen a menys resolució que les impressores, és per aquesta raó que les imatges que veus a la pantalla, les has de redimensionar abans d’imprimir-les per tal d’evitar que et surtin petites, una vegada impreses. (Es mesura en punts per polsades; ppp).

Per tal de realitzar el pròxim treball de classe, utilitzarem el programa GIMP; que és un editor d'imatges lliure que té la particularitat que es pot posar en català.

Hi ha diversos formats que et permeten guardar imatges, un dels més coneguts és el format .jpg, que és un format de compressió d'imatges amb pèrdues, ja que comprimeix la imatge, és a dir, simplifica la manera de guardar els colors que una determinada imatge conte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada