divendres, 16 d’octubre del 2009

Blocs i Wikis.

BLOC
Entrades
; únicament pots realitzar modificacions (canviar data, canviar format...), a més tenen una entitat independent les unes de les altres ja que estan concebudes com a textos autònoms. El contingut és estàtic.
Les entrades s'ordenen en orde cronològicament invers i cada una orta escrita la data de publicació.
Hi ha la possibilitat de deixar comentaris, això et permet saber l'opinió dels visitants. (l'opció de deixar comentaris es pot desactivar si l'autor vol); a través dels comentaris es creen comunitats de bloggers.


WIKI
El contingut s'estructura per pàgines indexades i estan en constant revisió i actualització; a més el fet de ser col·laboratius permet que els continguts es vagin enriquint amb noves aportacions. El contingut és dinàmic.
No s'ordena cronològicament; pateix actualitzacions independentment de la data de creació.
No hi ha la possibilitat de deixar comentaris.
És un espai digital de coneixement compartit on els diversos usuaris realitzen aportacions que són visibles per tothom.
Són molt més ràpids i pràctics.
La informació està sempre en un únic lloc (en una pàgina) i es relaciona amb les demés mitjançant paraules "linkades".
Les parts són:
  • l'Historial; serveix per tal d'esbrinar qui ha realitzat o modificat cada una de les parts del text; les modificacions s'ordenen en ordre cronològic invers, és a dir, de més antic a més recent.
  • Notify me; aquests apartat va informant tots els canvis que es realitzen en una pàgina en concret (la que a tu t'interessa seguir).
  • Discussió; una norma de la wikipèdia és que sempre s'ha d'actualitzar amb temes que siguin objectius i que no creïn cap conflicte, no obstant, aquests apartat et permet discutir sobre la informació i d'aquesta manera també tens la possibilitat de tenir diversos punts de vista sobre el mateix tema.
  • Edita; per tal de realitzar l'actualització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada