dissabte, 5 de desembre del 2009

Mapes Conceptuals i Fluxogrames.

En la última sessió de TIC vam estar parlant de les eines de suport al pensament, com són els mapes conceptuals i els fluxogrames.

Què és un mapa conceptual?
Són un conjunt paraules enquadrades i relacionades entre elles per connectors, per tal de crear resums més visuals i esquematitzats, utilitzant únicament les paraules necessàries. Sempre ha de tenir un disseny clar, coherent i sense que hi hagi creuament de fletxes, per tal de fer més entenedora i clara la lectura al lector.


Què són els fluxogrames?
Els fluxogrames representen processos, i són una sèrie d'accions que tan poden anar bé com malament, per tal de completar una determinada acció, com passar un carrer, comprar alguna cosa...
Com ha futur mestres ens poden servir per:
  1. Per planificar d'alguna acció que vols dur a terme; per exemple, per representar el procés per a l'acollida d'un nou alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes a utilitzar l'eina, ja que els serà un bon mitjà per aprendre; per exemple es poden utilitzar per, resoldre problemes, organitzar-se, presa de decisions...
Els fluxogrames tenen una simbologia universal, per tal que tothom els pugi entendre'ls arreu del món.

Hi ha moltes eines que ens permeten realitzar-ne, no obstant nosaltres a l'assignatura treballarem amb un programa online anomenatl Gliffy.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada